bookmate game
da
Knjige
Simone de Beauvoir

Det andet køn

DET ANDET KØN er et hovedværk i kvindefrigørelsens historie, der giver anledning til diskussion den dag i dag. Til både mænd og kvinder, der vil blive klogere på relationen mellem kønnene.

I DET ANDET KØN beskriver Simone de Beauvoir flere århundreders syn på kvinder i biologien, psykoanalysen, litteraturen, religionen og filosofien for at påvise, hvordan meget af det, man i 1949 anså for kendsgerninger, blot var myter. ”Man fødes ikke som kvinde, man bliver det”, skriver Simone de Beauvoir — og skildrer bedre end nogen anden den kulturelle arv, der stadig skaber ulighed i dag. DET ANDET KØN vakte begejstring og skandale, da den udkom i 1949 — og blev bl.a. blev fordømt af paven.

Simone de Beauvoirs filosofiske hovedværk har 70 års-jubilæum i 2019. Udkommer nu i en ny og revideret udgave — inklusive et “nyt” kapitel, der ikke tidligere har været udgivet på dansk.

Første bind indeholder:

Del 1: Skæbne

Kapitel 1: De biologiske forudsætninger
Kapitel 2: Det psykoanalytiske synspunkt
Kapitel 3: Den historiske materialismes synspunkt

Del 2: Historie

Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Del 3: Myter

Kapitel 1 Kapitel 2
I. Montherlant eller væmmelsens brød
II. D. H. Lawrence eller det falliske hovmod
III. Claudel og herrens tjenerinde
IV. Breton eller poesien
V. Stendhal eller den eventyrlige sandhed
VI.

Kapitel 3
501 štampana stranica
Prvi put objavljeno
2019
Godina izdavanja
2019
Izdavač
Gyldendal

Ostale verzije

Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Utisci

  Erik Johansen Jappeje podelio/la utisakпре 2 месеца
  👍Vredna čitanja

Citati

  Erik Johansen Jappeje citiraoпре 2 месеца
  Mennesket afskyr tanken om vilkårlighed og død, derfor hader det også alt, hvad der minder det om, at det selv er avlet. Det ville helst fornægte sin dyriske oprindelse, for netop igennem sin fødsel er det prisgivet naturens tilintetgørende magter.
  Erik Johansen Jappeje citiraoпре 2 месеца
  Psykoanalysen har i særdeleshed ikke haft held til at forklare, hvorfor kvinden er det Andet, for selv Freud indrømmer, at faderens suverænitet er årsagen til, at man tillægger penis så stor betydning, og tilstår, at han intet ved om oprindelsen til hankønnets førende stilling.
  Erik Johansen Jappeje citiraoпре 2 месеца
  Kvinden er svagere end manden, hun har mindre muskelkraft, færre røde blodlegemer, mindre åndedrætskapacitet. Hun løber ikke så hurtigt, løfter ikke så tunge ting, der findes så godt som ingen sportsgren, hvor hun kan konkurrere med manden. Hun kan ikke tage kampen op med ham. Til denne svaghed føjer sig hendes mangel på stabilitet og beherskelse og den førnævnte skrøbelighed. Det er kendsgerninger. Hun er derfor hæmmet i sin erobring af verden. Hun ejer ikke samme sikkerhed og forfølger ikke med samme udholdenhed sine planer, som hun da heller ikke har så let ved at realisere. Med andre ord er hendes individuelle liv ikke så rigt som mandens.

Na policama za knjige

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)