bookmate game

Gyldendal Love - en live brevkasse

gyldendal
6Knjiga9Pratilaca
På den her hylde får du bøgerne fra Gyldendals live brevkasse, hvor brevkassepanelet hjælper lytterne med dilemmaer af enhver art indenfor det svære område - kærlighed.
  gyldendalje dodao knjigu na policu za knjigeGyldendal Love - en live brevkasseпре 4 године
  Det tager kun en femtedel af et sekund at aktivere de 12 hjerneområder, der hensætter et menneske i en svimlende forelskelsesrus. Men hvad skal der til for at det sker? Hvorfor forelsker vi os i det hele taget? Og hvorfor går kærligheden så ofte i stykker igen?

  I denne banebrydende bog kortlægger Jytte Vikkelsøe den romantiske kemis mysterium. Gennem hendes skelsættende arbejde med kriseramte par får vi indsigt i forelskelsens og kærlighedens dynamik.

  En række fængslende cases demonstrerer, hvordan og ikke mindst hvorfor kærlighedens indbyggede uoverensstemmelser og konflikter både er forudsætningen for forelskelsen og samtidig ender med at dominere de fleste parforhold — men også, hvordan kærlighedens konflikter markerer et ulevet potentiale, vi sjældent gør os begreb om: potentialet til at finde tilbage til vores egen inderste kerne og leve livet fuldt og helt.
 • nedostupno
 • gyldendalje dodao knjigu na policu za knjigeGyldendal Love - en live brevkasseпре 4 године
  Den 25. september 2019 gæster bogaktuelle Mikkel Frey Damgaard Gyldendal Love.

  Læs hans stærke, selvbiografiske beretning SØRGEKÅBEN:

  Da Mikkel var otte år, tog hans far sit eget liv. Det blev et tabu i familien, fordi det både var svært at tale om og forholde sig til. Som ung og voksen fik Mikkel angst og samtidig voksede hans frygt for at lide samme skæbne — for hvis man kan arve egenskaber og udseende efter sin far, kan man så også arve et anlæg for selvmord? Da Mikkel nærmede sig 38 — samme alder, som hans far havde, da han døde — gik det op for ham, at han var nødt til at nærme sig fortiden for at få en fremtid.

  Mikkel Frey Damgaard går systematisk og journalistisk til værks i sin undersøgelse af omstændighederne omkring sin fars selvmord. Stykke for stykke lærer han sin far, hans ophav, traumer og hemmeligheder at kende. Et familiemønster begynder at tegne sig, som rækker længere tilbage end faren, og som fortæller en større historie om fædre, sønner, identitet og familiehemmeligheder i flere generationer.

  SØRGEKÅBEN er en personlig beretning om savn, familie og en fars skygge.
 • gyldendalje dodao knjigu na policu za knjigeGyldendal Love - en live brevkasseпре 4 године
  Tove Ditlevsen var brevkasseredaktør og gav bl.a. følgende råd:

  'Siden det er umuligt for Dem at udholde livet sammen med Deres mand længere, kan jeg ikke råde Dem til andet end at søge skilsmisse'

  Kvindeliv, kunst og gode råd til et svært liv. I Tove Ditlevens ”Jeg ville være enke, og jeg ville være digter” samles lang række af hendes tekster, fra klummer til aforismer, der ikke ellers har kunnet finde plads i forfatterskabet. Det er en rå bog, der revitaliserer Tove Ditlevsen som en forfatter, der var både nådesløs med sin egen selvbiografi og i de råd, hun gav til andre, bl.a. i sin brevkasse. Desuden viser bogen Tove Ditlevsen som frontløber for den autobiografiske strømning i skandinavisk litteratur.
 • gyldendalje dodao knjigu na policu za knjigeGyldendal Love - en live brevkasseпре 4 године
  Kaspar Colling gæstede brevkassepanelet 12. juni 2019. Han er en mand og forfatter med meget på hjerte, mange originale tanker og interessante betragtninger.

  Måske kunne du have lyst til at læse hans DET EUROPÆISKE FORÅR
  "Det europæiske forår” er en kontroversiel fortælling om fire menneskers livsbaner og Europas forfatning i begyndelsen af et nyt årtusinde.

  På Lolland etablerer en række internationalt anerkendte forskere og iværksættere et nyt samfund, der skal kombinere det mest idylliske fra den gamle verden med de seneste teknologiske landvindinger. Ind i denne teknologiske bondehusidyl flytter den afdankede galleriejer Stig og hans kone Elisabeth, der er blevet headhuntet til en stilling i forskningsteamet takket være sine resultater inden for hjerneforskning. Deres anorektiske datter, Emma, flytter kortvarigt med, men bliver i sin idealistiske tro på menneskerettigheder ansporet til at hjælpe med at få et ganske andet parallelsamfund på benene i Afrika. Her deporteres alle uønskede muslimske flygtninge fra Danmark hen, og Emma bliver en central figur i opbygningen af en ny kultur og nye samværsformer i et samfund, der skabes i gamle Mærsk-containere.

  Stig har mistet troen på kunstens rolle i samfundet. Kunsten var ifølge ham mere autentisk i firserne, og han har nu kun foragt for kunstnere, der maler cirkler. Dog har han stadig en gnist af respekt for den i offentligheden anerkendte kunstner Christian, som maler degenererede mennesker, der går i ét med naturen. Stig får overtalt Christian til at flytte med ned til det ny samfund på Lolland, hvor Stig anskaffer sig en alaskan malamute hvalp og bliver stadig mere optaget af naturen og af den måde, hvorpå Flora Danica kortlagde den på. Christian er også blevet desillusioneret på kunstens vegne, men inspirationen blusser voldsomt op, da han møder den purunge og tankevækkende naive Mia, som er glad for hans pik og ikke stiller alt for mange spørgsmål. Ved et voldsomt uheld får Stig mulighed for at forløse et kunstværk, som efter hans opfattelse vil kunne sætte nye standarder for, hvilke spor kunsten kan sætte i samfundet. Men kunstværket kræver sine ofre.
 • nedostupno
 • gyldendalje dodao knjigu na policu za knjigeGyldendal Love - en live brevkasseпре 4 године
  Line Knutzons stærkt satiriske brevkassebog med brevkassesvar som følgende:
  " Hej Gregers. Jeg sidder i møde den næste uge og kan derfor ikke besvare din mail. Camille"

  Camille Cloud er en fantastisk karakter og Line Knutzon har høstet mange stjerner og hjerter for sin bog.

  Er du en rasende 65-årig mand med udstående øjne, der vil have lov til at råbe fede kælling til fede kællinger? Er du en tavs og skeptisk 12-årig pige, der nægter at tale med voksne? En storrygende og dehydreret 45-årig kvinde på den yderste venstrefløj? En 87-årig kvinde, der ikke har råd til din egen begravelse? En panikslagen dramatiker, der har bidt fingrene af sig selv. Er du nisse? Ufødt? Slagtesvin? Midt i en aggressiv debat om istidens slutning? Er du faret vild i Sverige, i livet, i mørket uden at kunne finde kontakten, sulten, på randen af sammenbrud, fattig, til grin og tørret i det moderne Danmark? Så spørg Camille Cloud — hun har svar på alt, hun er tidens svar og tidens lyd, for hun har succes og har tænkt på alt, før hun blev født.
 • gyldendalje dodao knjigu na policu za knjigeGyldendal Love - en live brevkasseпре 4 године
  Aftenens vært og panelstyrer den 12. juni i Gyldendal Love har skrevet en sjov og selvudleverende og fortælling om at være mand i det 21. århundrede. Gennem en blanding af personlige historier, essays og interviews fortæller Anders Haahr om at date, om #MeToo, om grænser, om sexisme og homofobi, en hel del om sex og særligt om, hvordan mænd kan finde sig til rette på en bane, hvor spillereglerne ikke er helt de samme, som de var for tyve år siden. Det handler om de store spørgsmål: Hvorfor er det så svært at være mand over for en kvinde? Hvad skal der til for at det bliver sjovere, friere, mere livsbekræftende? Og hvad har Nicki Minaj, Suzanne Brøgger, Darth Vader og Uffe Elbæk med det hele at gøre?
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)