bookmate game
da
Knjige
Svend Brinkmann

Det sørgende dyr

Sorgen er kommet i centrum for det moderne menneskes refleksioner over sig selv og over livet. Udbuddet af bøger, tv-programmer, film og musik om sorg er stort. Endvidere er en ny psykiatrisk diagnose for ‘vedvarende sorglidelse’ på vej. Men sorg er ikke en sygdom, som kan overkommes. Den er derimod et livsvilkår for mennesker, der evner at knytte sig til andre i kærlighed.

I denne bog udfolder Svend Brinkmann — blandt andet gennem eksempler fra litteraturen og teatret — sorgens væsen og det vilkår, det er at leve med sorgen. Og han diskuterer, hvad sorgen fortæller om os som mennesker, der formår at elske trods dødens uomgængelighed.
233 štampane stranice
Vlasnik autorskih prava
Forlaget Klim
Prvi put objavljeno
2018
Godina izdavanja
2018
Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Utisci

 • Katrine Seierøe Mortensenje podelio/la utisakпре 5 година
  👍Vredna čitanja
  💡Poučna

Citati

 • Nanna Sofie Jelenje citiraoпре 5 година
  Vores tid er efter flere iagttageres mening præget af et lykke- og positivitetsimperativ (Davies, 2015), hvorimod sorgen i sagens natur er tung og trist, ude af trit med samfundets krav om at være agil, fleksibel og omstillingsparat. Og vores tid er præget af en nyttetænkning, hvor vi skal “have mest muligt ud af det” (Brinkmann, 2016c), men sorgen er hinsides enhver nyttekalkule. Sorgen handler ikke om at få noget ud af noget eller om at spørge “what’s in it for me?” Sorgen er der bare som en gennemgribende, kropslig båret erkendelse af tab og hjemløs kærlighed.
 • Parwana Farwha Nielsenje citiraoпре 2 године
  logien som en videnskab, der handler om et domæne af virkeligheden, som unddrager sig simpel evolutionær eller kausal reduktion.
 • Sandra Shamista Hansenje citiraoпре 2 године
  det en pointe, at de døde skal med ind i livet og ikke holdes ude af det

Na policama za knjige

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)