da
Knjige
Chimamanda Ngozi Adichie

Brev til en nybagt forælder

Chimananda Ngozi Adichie modtog for et par år siden et brev fra en barndomsveninde, der spurgte hende, hvordan hun kunne opdrage sin datter feministisk. Brev til en nybagt forælder er Adichies svar med femten råd til den nybagte forælder.

Adichies råd er en nuanceret og kærlighedsfuld påmindelse om, hvor vigtigt det er, at vi tager ansvar for de værdier, vi giver videre til den næste generation.
42 štampane stranice
Vlasnik autorskih prava
Politikens Forlag
Prvi put objavljeno
2021
Godina izdavanja
2021
Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Utisci

 • Randi Lausen Fallesenje podelio/la utisakпре 7 година
  🎯Zdrav

  Fantastisk

 • Karen Jensenje podelio/la utisakпре 7 година
  🙈Ne drži pažnju

  😩

 • Annette Heron Hansenje podelio/la utisakпре 7 година
  👍Vredna čitanja
  💡Poučna

Citati

 • kristiankristensenje citiraoпре 2 године
  vanskeligt eller upopulært, fordi det nu engang er hendes ærlige mening. Fortæl hende, at venlighed er vigtigt. Ros hende, når hun er venl
 • mariateglkampje citiralaпре 3 године
  Den skam, vi forbinder med kvindelig seksualitet, handler om kontrol. Mange kulturer og religioner kontrollerer kvinders kroppe på den ene eller den anden måde. Hvis denne kontrol med kvinders kroppe blev retfærdiggjort med, at det handlede om kvinderne selv, ville det være forståeligt. Hvis, for eksempel, grunden til, at kvinder ikke skulle gå med korte nederdele, var, at de ville få kræft af det. Men årsagen handler ikke om kvinder, men om mænd. Kvinder skal „dække sig til” for at beskytte mænd. Jeg finder det dybt dehumaniserende, fordi det reducerer kvinder til rekvisitter, der bruges til at styre mændenes appetit.
 • mariateglkampje citiralaпре 3 године
  Vi bruger biologien til at forklare mandlig promiskuitet, men ikke til at forklare kvindelig promiskuitet, selvom det faktisk giver bedre evolutionær mening, at kvinder skulle have mange seksualpartnere – jo større den genetiske spredning, jo større chancer for at få sunde afkom

Na policama za knjige

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)