Pesten, Albert Camus
da
Knjige
Albert Camus

Pesten

Čitajte
Romanen Pesten handler om et pestudbrud i den algierske havneby Oran. I begyndelsen dør rotter i hobetal, men efterhånden sættes alle indbyggere i karantæne. En lokal læge kæmper en brav kamp for beboerne i byen. Mange vælger at gå op imod den dødsdom, der hænger over byen ved at forsøge at skabe livskvalitet under de værste betingelser eller give de syge en værdig død. Romanen demonstrerer således, at der findes en human eksistentialisme.

Den franske forfatter Albert Camus (1913–1960) udgav Pesten i 1947, og den udkom på dansk samme år. Denne udgave er Hans Peter Lunds oversættelse fra 2012.
299 štampanih stranica
Prvi put objavljeno
2018
Izdavač
Gyldendal
Prevodilac
Hans Peter Lund

Ostale verzije

Pesten, Albert Camus

Utisci

Annie Kyhl Jørgensen
Annie Kyhl Jørgensenje podelio/la utisakпре 4 месеца
👍Vredna čitanja

Meget aktuel i denne Corona tid

Erik Johansen Jappe
Erik Johansen Jappeje podelio/la utisakпре 3 месеца
👍Vredna čitanja
💡Poučna
🚀Čita se u jednom dahu

Kristian Jørgen Pedersen
Kristian Jørgen Pedersenje podelio/la utisakпре 2 месеца
💩Smeće

Citati

Mikkel Vedby Rasmussen
Mikkel Vedby Rasmussenje citiraoпре 9 дана
Der har været lige så mange tilfælde af pest i verden som krige. Alligevel er folk lige så uforberedte på pest som på krig. Doktor Rieux var uforberedt, ligesom vores medborgere var det, og det er sådan, man skal forstå hans tøven. Det er også sådan, man skal forstå, at han var delt mellem at være urolig og fortrøstningsfuld. Når der bryder en krig ud, siger folk: ”Den varer ikke længe, det er for dumt.” Og selvfølgelig er en krig for dum, men det forhindrer den ikke i at vare ved. Dumhed er altid stædig, det ville man kunne se, hvis man ikke altid tænkte på sig selv. Vores medborgere var i den henseende som alle andre mennesker, de tænkte på sig selv, de var altså humanister: De troede ikke på den slags plager.
Lars Hellerøe
Lars Hellerøeje citiraoпрошлог месеца
Jeg prøvede at sige til ham, at den eneste måde ikke at være adskilt fra de andre på trods alt var at have god samvittighed, men han så ondskabsfuldt på mig og sagde: ”Jamen, så er ingen nogensinde sammen med nogen.” Og tilføjede: ”De kan mene, hvad De vil. Men den eneste måde at bringe folk sammen på, er trods alt at lade dem blive ramt af pest. Se Dem omkring.”
Kristian Jørgen Pedersen
Kristian Jørgen Pedersenje citiraoпре 2 месеца
Han selv vidste nu, hvad der blev svaret, og han kunne se det endnu bedre i de første, næsten øde gader i de fjerne kvarterer.

Na policama za knjige

Ugens udvalgte, Bookmate
Bookmate
Ugens udvalgte
  • 99
  • 20
Vil læse!
, Tine Willer
Tine Willer
Vil læse!
  • 110
  • 5
Thomas e-bøger, Thomas Martin Fauth Hansen
Thomas Martin Fauth Hansen
Thomas e-bøger
  • 119
  • 1
Gitte, Gitte Kingo Vesterlund
Gitte Kingo Vesterlund
Gitte
  • 61
  • 1
Albert Camus, Primus Atma
Primus Atma
Albert Camus
  • 13
  • 1
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)