bookmate game
da
Knjige
Hermann Hesse

Steppeulven

Harry Haller, hovedpersonen i fortællingen om Steppeulven, deler forbogstav med sin forfatter. Han er en ulv i menneskeklæder: udadtil anstændig og dannet, men bag den ensomme tænkers og litterats borgerlige ydre rører de dyriske drifter på sig.
Hovedpersonen Harry Haller, Steppeulven, er dybt splittet mellem drift og ånd, men på sine nattevandringer og værtshusbesøg møder Harry Haller luderen Hermine, der tvinger ham fra selvmordstankerne og lærer ham at elske. Han helbredes i kærlighedens skole under kyndig vejledning af Hermine, halvt en prostitueret, halvt et arketypisk symbol. Romanen skildrer, hvordan han trækkes ind i et karnevalsagtigt virvar af dans og erotik, og hvordan et nyt liv hinsides godt og ondt kan rejse sig af det gamles ruiner.
Steppeulven er blevet nyoversat af René Jean Jensen og udgives med forord af Ib Michael.
266 štampanih stranica
Prvi put objavljeno
2013
Godina izdavanja
2013
Izdavač
Gyldendal

Ostale verzije

Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Utisci

 • Erik Johansen Jappeje podelio/la utisakпре 2 месеца
  👍Vredna čitanja
  🔮Kompleksna
  💡Poučna

 • Louiseje podelio/la utisakпре 3 године
  👍Vredna čitanja
  🔮Kompleksna

 • Niels Stoubæk Schmidtje podelio/la utisakпре 3 године
  👍Vredna čitanja

Citati

 • Erik Johansen Jappeje citiraoпре 2 месеца
  Hvor havde jeg været dum og barnlig dengang hvor jeg, en menneskekærlig krigsmodstander, var blevet forfærdet over de billeder! I dag vidste jeg at ingen dyretæmmer, ingen minister, ingen general var i stand til at udklække en eneste vanvittig tanke eller billede i sin hjerne, som ikke kunne findes lige så modbydelig, vild og ond, rå og dum i mig selv.
 • Erik Johansen Jappeje citiraoпре 2 месеца
  At se de hellige historier, deres helte og mirakler, som gav vores barndomstid den første dæmrende anelse om en anden, en overmenneskelig verden, udspille sig mod entré foran et taknemmeligt publikum, der spiste deres medbragte boller i ro og mag – et fint lille billede på vores tids kæmpemæssige udsalg af bras og kultur. Det havde ved gud været bedre hvis jøderne og alle andre mennesker var gået under sammen med egypterne for at forhindre dette svineri, hvis de havde mødt en voldsom og anstændig død i stedet for at lide den forfærdelige skin- og halvdød vi gør i dag. Ja!
 • Erik Johansen Jappeje citiraoпре 3 месеца
  Men denne nat var første gang siden det var begyndt at gå ned ad bakke for mig at mit eget liv så på mig med ubønhørligt strålende øjne, og hvor jeg atter indså at tilfældet var min skæbne og min tilværelses ruinlandskab et fragment af det guddommelige. Min sjæl åndede på ny, mine øjne kunne se igen, og i nogle øjeblikke havde jeg en intens fornemmelse af at jeg bare skulle samle min opsplittede billedverden, bare skulle ophøje mit Harry Haller’ske liv som Steppeulv til et helhedsbillede, for selv at blive del af billedernes verden og være udødelig. For var det da ikke det ethvert menneskeliv var et tilløb til, det mål det forsøgte at nå?

Na policama za knjige

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)