bookmate game

Gaven til eskapisten

Bookmate
16Knjiga3Pratioca
Kender du en eskapist? En med en rig fantasi, der konstant fortaber sig i dagdrømme om alt andet end her og nu? Her er en række litterære oplevelser, som måske kan hjælpe lidt med udlængslen og holde dem fast for en stund. Og med et abonnement på Bookmate er bøgerne altid lige ved hånden. Igen i år er der tilbud på gaveabonnementer til hele Bookmate-biblioteket: http://bm.gg/gifts
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeGaven til eskapistenпре 8 месеци
  Djævlebogen er en erotisk gyser og en roman om kærlighed i kapitalismens tid. Djævlebogen er den længe ventede bog to i Asta Olivia Nordenhofs romanføljeton, der har mordbranden på Scandinavian Star som et gennemgående motiv. Et storslået litterært projekt om penge, vold og kærlighed.

  Djævlebogen er et forsøg på at besvare spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt at elske under kapitalismen. Romanen tager os på en rejse med forretningsmænd og djævlen, som lokker, ikke bare med penge og sex, men også med udsigten til en ikonisk død. Vi kommer også en tur i galehuset for at se, hvilke djævle der gemmer sig derinde. Ikke mindst må vi se, om det kan lade sig gøre at skrive kærlighedspoesi. Om vi kan træde ud af ensomheden og ind i den nye verden, som måske allerede er her.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeGaven til eskapistenпре 8 месеци
  Dokumentaristen Rhea, coachen Miriam og gymnasielæreren Joel kæmper hver især med at finde retning og formål i et Danmark præget af lige dele privilegier og undergangsfornemmelser. Da deres morfar Ernst dør, samles de tre søskende til hans begravelse i Søhøjlandet. Det bliver startskuddet til en vidtforgrenet fortælling om kærlighed, om forholdet mellem natur og kapitalisme, om guld, sølv, marmor, ler og olie og om Vestens langsomme undergang — men frem for alt om en familie i tre generationer, som er forbundet på tværs af tid og rum på måder, de ikke selv er klar over.
  JORDISK er en slægtsroman om de grundstoffer, som udgør et menneskeliv, og om de kræfter, der binder os sammen med hinanden, med samfundet, med jorden og med universet.
 • Theis Ørntoft
  Jordisk
  • 123
  • 3
  • 10
  • 8
  da
  Knjige
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeGaven til eskapistenпре 8 месеци
  Det tredje rige er den selvstændige efterfølger til Morgenstjernen og Ulvene fra evighedens skov. Nitten år gamle Line forelsker sig i Valdemar, frontfigur i det myteomspundne band Domen, og trækkes ind i en hemmelig, fascinerende og skræmmende verden. Politimanden Geir efterforsker et makabert trippeldrab, men den teori han til sidst danner sig, kan han ikke fortælle nogen om. Kunstneren Tove laver billeder inspireret af eventyrernes understrømme af seksualitet og død. En dag hører hun en stemme, som taler til hende, som vil hende noget. Bedemanden Syvert bliver urolig, da der ikke rapporteres om nye døde. Noget er i bevægelse i verden, det er, som om den er hjemsøgt — men af hvad og hvorfor?
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeGaven til eskapistenпре 8 месеци
  ANDRE TIDER er en livsbekræftende lovprisning af fællesskab. En både modig og menneskeklog, rørende og provokerende roman, som indkapsler samtiden og indfanger fortiden. Legesygt og lysende viser Ali Smith, hvordan verden hænger sammen, og hvordan en krisetid påvirker os mennesker — på godt og ondt.
  ANDRE TIDER er en fritstående roman og samtidig et lyrisk og visionært følgebrev til Årstidskvartetten, der tog verden med storm.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeGaven til eskapistenпре 2 године
  Årene betragtes som et moderne mesterværk i fransk litteratur. Det er en roman om Frankrig og om en kvindes liv fra 1940’erne og frem. Fra Annie Ernaux’ opvækst i en arbejderklassefamilie i Normandiet til tiden som lærer foran nådesløse klasser med fyrre elever, forstadslivet med mand, to sønner, uendelige mængder indkøb og tilværelsen med en ung elsker efter skilsmissen — og gennem det hele livet som skrivende menneske.
 • Annie Ernaux
  Årene
  • 404
  • 28
  • 14
  • 29
  da
  Knjige
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeGaven til eskapistenпре 2 године
  I Tiden er en mor er Ocean Vuong på en dybt personlig søgen i efterskælvet fra sin mors død, hvor han på én og samme tid bærer sorgen og må igennem den. I samklang med temaerne fra romanen dvæler Vuong ved personlige tab, betydningen af familie og den evigt splittede amerikanske folkesjæl. Med mod, liv og fremdrift drejer Vuongs digte sig om den fragmenterede tilværelse for at finde frem til både heling og skælvets epicenter.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeGaven til eskapistenпре 2 године
  Paris, en vinternat i 1983. Pigen er seksten år og faret vild i de ukendte gader. På en seddel har hun adressen på A, en tredive år ældre fotograf.
  Næsten fire årtier senere, mens både hendes eget liv og verden udenfor krakelerer, prøver den voksne kvinde at forstå den unge pige, hun engang var.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeGaven til eskapistenпре 3 године
  Hvad er kærlighed? Ja, hvad er kærlighed egentlig?
  Spørgsmålet rammer Lone Frank hårdt, da hun pludselig mister den, kærligheden. Hendes kæreste er død, familien er for længst borte, og vennerne er ikke så tæt på, som hun troede. Midt i livet går det op for hende, at hun har taget kærligheden for givet og forstået meget lidt af dens væsen og store betydning. Sædvanligvis retter vi de store spørgs— mål om kærligheden til digtere, kunstnere og filosoffer, men i sin åbne søgen efter svar vælger Lone Frank at gå nye veje. Sammen med en psykolog gransker hun sit ophav, og deres samtaler sender hende ud på en anderledes rejse — en videnskabelig undersøgelse af kærlighedens natur.
 • nedostupno
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeGaven til eskapistenпре 3 године
  Caspar Erics Vi kan gøre meget er tolv digtsuiter fra og om en verden i undtagelsestilstand. En verden, hvor det unormale pludselig er blevet normalt. Hvor de globale kriser er rykket helt ind i parforholdet, i festerne med venner og i nattens drømme. Det er en digtsamling om at leve i en slags hverdagsdystopi, hvor døden er blevet en naturlig del af livet, og hvor afmagten og vreden og metaltrætheden har sat ind.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeGaven til eskapistenпре 3 године
  På et skriveophold i Warszawa rejser fortælleren gennem et univers af hvide ting, som samtidig bliver en rejse gennem sorgen over en tabt søster. Byens og naturens hvidhed — sneen, saltet, månen, en hvid fugl — åbner døren til en privat sorg, der forbindes med hvide svøb, klæder og modermælk. Listen over hvide ting bliver en central del af sorg— og mindearbejdet i denne lille poetiske perle om tomrummet efter en ukendt søster.
 • Han Kang
  Hvid
  • 39
  • 28
  • 3
  • 7
  da
  Knjige
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeGaven til eskapistenпре 3 године
  I MIN KAMP registreres og beskrives alt det, det indebærer at være menneske: tunge, eksistentielle overvejelser; små, pinlige fortrædeligheder; sårbarhed og smerte, og romanen skildrer mesterligt alt det, der er indeholdt i ethvert menneskeliv.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeGaven til eskapistenпре 3 године
  I 1953 vinder den 19-årige Esther Greenwood en måneds praktikophold i New York på et modemagasin. Som del af en gruppe talentfulde unge kvinder bliver hun indlogeret på hotel og inviteret ind i New Yorks fashionable verden med modeshows og fester. Esther vil gerne være digter og er en klartskuende og ret så nådesløs iagttager af det liv, der omgiver hende, men selv er hun mere og mere apatisk. Hjemkosten til Boston, hvor Esther bor med sin mor, bliver et chok. Hun får afslag på det skrivekursus, hun har ansøgt om, og sommeren ligger skræmmende tom foran hende. Efter et mislykket selvmordsforsøg bliver hun indlagt på psykiatrisk hospital. En glasklokke har sænket sig over hende. GLASKLOKKEN er nyoversat i af Mette Moestrup og Olga Ravn.
 • Sylvia Plath
  Glasklokken
  • 337
  • 34
  • 11
  • 58
  da
  Knjige
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeGaven til eskapistenпре 3 године
  Fitzgeralds (1896–1940) hovedværk og smukke, kringlede og ekstraordinære roman, som tegner et billede af jazztiden i al dens dekadence og overflod, og et symbol på den amerikanske drøm — nu i ny dansk oversættelse af Jørgen Nielsen. Den fattige officer Gatsby forelsker sig hovedkulds i den legendariske skønhed Daisy. Men mens han er ved fronten i Første Verdenskrig, gifter hun sig rigt med den brutale Tom Buchanan. Gatsby vender tilbage fra krigen med to mål: at blive rig og at vinde Daisy tilbage. Men da hun endelig indfinder sig, udvikler begivenhederne sig med tragisk uafvendelighed.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeGaven til eskapistenпре 3 године
  Tredje bind af fire i en personlig encyklopædi af den norske forfatter Karl Ove Knausgård. I essayform beskriver han den virkelighed, der omgiver os alle. Alt bliver taget under kærlig, følsom og humoristisk behandling: himlens blå, solens stråler, luften mod huden; et ansigt, et træ, en lampe, en pyjamas, en sko.
  Bogen er illustreret.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeGaven til eskapistenпре 3 године
  David har glemt, hvem han er. I en avisannonce opfordres venner og bekendte til at skrive breve, der kan hjælpe ham og stimulere hans hukommelse. I første omgang er der tre, der svarer: Ungdomsvennen
  Jon, hvis musikerkarriere hænger i en tynd tråd. Stedfaren Arvid, der er præst og venter på at dø. Og ungdomskæresten Silje, der er midt i en ægteskabskrise og overvejer at forlade sin mand. De tre personer fortæller både om David og om deres eget liv. Tilsammen danner brevene en mosaik af portrætter, fyldt med knuste drømme, mislykkede relationer og død.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeGaven til eskapistenпре 3 године
  En historie over skiftende følelser, et arsenal over kortslutninger efter lock-down og en historie om, hvad det vil sige at være menneske, hvad det vil sige at være forbundne, hvad det vil sige at være et samfund.
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)