bookmate game
da
Knjige
Viktor Frankl

Psykologi og eksistens

På baggrund af tre års erfaring som koncentrationslejrfange udvikler forfatteren sin psykiatriske retning Logoterapien. Logoterapien er vel nok vor tids mest betydningsfulde psykologiske retning og et opløftende svar på de teorier, der ynder at opfatte menneskets sind som en ren maskine.

Viktor E. Frankl, cand.med., PhD, 1905–1997, var professor i Neurologi og Psykiatri på University of Vienna. I 25 år var han chef for Vienna Neurological Policlinic. Hans ”Logoterapi/Eksistentielle analyse” blev med tiden kendt som den ”Tredje wienske skole for psykoterapi”. Han havde professorater på Harvard, Stanford, Dallas og Pittsburgh, og var professor i logoterapi på det amerikanske internationale universitet i San Diego, Californien. Frankls 39 bøger er udgivet på 48 sprog. Hans bog ”Man’s Search for Meaning” (Menneskets søgen efter mening) har solgt millioner af eksemplarer og er på listen over ”de ti mest betydningsfulde bøger i Amerika”.
159 štampanih stranica
Prvi put objavljeno
2017
Godina izdavanja
2017
Izdavač
Gyldendal
Prevodilac
Ebba Hentze

Ostale verzije

Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Utisci

 • Lasse Nielsenje podelio/la utisakпре 6 година
  👍Vredna čitanja

  Den er en bog der skal læses

 • Troels Balmer Christensenje podelio/la utisakпре 2 године
  👍Vredna čitanja

 • Erik Robin Bennike Larsenje podelio/la utisakпре 2 године
  👍Vredna čitanja

Citati

 • mariateglkampje citiralaпре 4 месеца
  Det er en af grundsætningerne i logoterapien, at menneskets hovedopgave ikke er at opnå nydelse eller undgå smerte, den er snarere at se en mening med livet. Det er derfor mennesket er villigt til at lide, vel at mærke på den betingelse, at lidelsen har en mening.
 • mariateglkampje citiralaпре 4 месеца
  Engang konsulterede en ældre praktiserende læge mig på grund af en alvorlig depression. Han kunne ikke komme over tabet af sin kone, der var død for to år siden, og som han havde elsket over alt på Jorden. Om jeg kunne hjælpe ham? Jeg afstod fra at sige noget til ham, stillede ham kun dette spørgsmål: „Hvad ville der være sket, hvis De døde først, hvis Deres kone havde været nødt til at overleve Dem?“ „Det ville have været forfærdeligt for hende,“ sagde han; „hun ville have lidt!“ Hvorpå jeg svarede: „Der ser De, doktor, denne lidelse er hun blevet sparet for, og De har sparet hende for den; men nu må De betale for det ved at overleve hende og sørge over hende.“ Han sagde ikke et ord, han trykkede min hånd og gik roligt ud af mit kontor. Lidelse ophører på en måde at være lidelse i samme øjeblik, den finder en mening, for eksempel den mening et offer har.
 • mariateglkampje citiralaпре 4 месеца
  Da hver situation i livet repræsenterer en udfordring til et menneske og giver det et problem at løse, kan man faktisk vende op og ned på spørgsmålet om livets mening. Til syvende og sidst burde et menneske ikke spørge, hvad meningen med dets liv er, mennesket må hellere indse, at det selv spørges. Hvert menneske bliver spurgt af livet, og det kan kun svare livet ved at svare for sit eget liv; det kan kun svare livet ved at være ansvarligt. På denne måde ser logoterapien selve menneskelivets væsen i ansvarlighed.

Na policama za knjige

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)