bookmate game
da
Knjige
Maria Sveland

Bitterfissen

Sara er 30 år og allerede bitter. En rigtig bitterfisse faktisk. Så en dag i januar forlader hun mand og barn og tager til Tenerife. Med sig på rejsen har hun Erica Jongs 1970’er-klassiker Luft under vingerne. Hun læser, og hun ønsker, at det var 1975, for det virker, som om alt var sjovere dengang — med oprøret mod familien, med alle de løse forhold og alle stofferne. Men det er 2005, og Sara indser med rædsel, at hun længes mere efter en hel nats søvn end efter et gnid­ningsløst knald.
Hun føler sig snydt og bitter, når hun tænker på alle de kvinder, hun kender, der ligesom hun selv drænes for energi i familiefængslet. Det var ikke sådan, det skulle være. Hun drømte jo bare om kærlig­heden ligesom alle andre.

BITTERFISSEN er en roman, som vover at stille de svære spørgsmål om kærlighed, forældreskab og ligestilling.
271 štampana stranica
Vlasnik autorskih prava
Modtryk
Prvi put objavljeno
2017
Godina izdavanja
2017
Izdavač
Modtryk
Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Utisci

 • Tinus Mørch Abellje podelio/la utisakпре 3 године
  👍Vredna čitanja
  🌴Knjiga za plažu
  🚀Čita se u jednom dahu

 • Kristina Elizabeth Nielsenje podelio/la utisakпре 3 године
  👍Vredna čitanja

 • Birgitte Westje podelio/la utisakпре 3 године
  👍Vredna čitanja

Citati

 • Anne Bank Boisenje citiraoпре 4 године
  Jeg vil vædde på, at han er typen, der skræller appelsinerne for sine børn. Og for sin kone.

  Mænd, der skræller appelsiner i det offentlige rum, er en ekstremt sjælden race. Nøjagtig ligesom mænd, der har madpakke med hjemmefra, er usædvanlige på arbejdspladser. Jeg elsker mænd, der skræller appelsiner. Der er en smuk omhu, en tålmodighed og omsorg over det at skrælle en appelsin. Det er en måde at udtrykke kærlighed i det små, en vilje til at give uden nødvendigvis at få noget igen, for det eneste du får, er sprøjtemidler på hænderne. Det er en i egentlig forstand upreciøs kærlighedsytring, der går på tværs af ganske mange aspekter af manderollen.
 • Anne Bank Boisenje citiraoпре 4 године
  Nogle gange tænker jeg på, at den eneste måde, hvorpå vi kan opnå ligestilling, er at overtage mændenes adfærd og primadonnanykker. Det føles ikke spor sjovt, men det er måske et nødvendigt onde. Kvinder bliver simpelthen nødt til at give slip på ansvaret, tillade sig selv at sjuske, glemme og være egoistiske ligesom deres mænd.
 • Anne Bank Boisenje citiraoпре 4 године
  Og jeg ville ønske, at Isadora kunne ringe til mig, så jeg kunne fortælle hende, at jeg har læst Carin Holmbergs afhandling Det kaldes kærlighed. Carin Holmberg arbejder med et begreb, som hun kalder “mikromagt”. Mangelen på respons, siger hun, er et af de tydeligste udtryk for mænds magt. Kvinden bliver tvunget til at underordne sig gennem mandens udeblivende svar, og hun bliver en ikke-person. At forholde sig tavs er en måde at distancere sig på, og det tvinger kvinden til at træde ind i en anden rolle og forstå mandens følelsesmæssige stemning og problemer. Det indebærer, at hun aktivt forholder sig til ham, mens han ikke i samme grad forholder sig til hende.

Na policama za knjige

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)