Ét liv Én tid Ét menneske, Morten Albæk
da
Knjige
Morten Albæk

Ét liv Én tid Ét menneske

Čitajte
180 štampanih stranica
 • 👍14
 • 💡9
 • 🎯7
I ÉT LIV, ÉN TID, ÉT MENNESKE stiller filosoffen og lederen Morten Albæk spørgsmålet, hvordan det kan lade sig gøre, at vi som et af verdens rigeste og mest lykkelige folkeslag samtidig kan være så hårdt ramt på vores mentale velbefindende, målt på antallet af mennesker, der lider af stress, angst og depression. Undervejs gør han op med begrebet work-life balance og forestillingen om, at en skarpere adskillelse mellem arbejde og fritid kan løse problemet.

Det er en illusion, at livet kan deles op i et arbejdsliv og et privatliv, og det er en sproglig manipulation, som fastholder os i en sump af meningsløshed, der i sidste ende gør os syge. Hvordan vi redder os ud af dette eksistentielle morads, giver Albæk flere bud på, men først og fremmest handler det om at kende forskel på tilfredshed, lykke og mening — og sætte sidstnævnte i centrum for tilværelsen. Det handler i sidste ende ikke om at blive tilfreds eller lykkelig, men om at skabe et meningsfuldt liv.
Prvi put objavljeno
2018
Izdavač
Gyldendal
Utisak
Dodaj na policu

Ostale verzije

Ét liv Én tid Ét menneske, Morten Albæk
 • 👍Vredna čitanja14
 • 💡Poučna9
 • 🎯Vredna čitanja7
Prijavite se ili se registrujte
Jesper Pedersen
Jesper Pedersenje podelio/la utisakпре 9 месеци

Den med længder bedste bog fra MA til dato. Gennemtænkt, velargumenteret og frydefuldt fyldt med mængder af menneskelighed, sund fornuft og klarsyn. Tak for det, Morten Albæk.

Christina Gade Jespersen
Christina Gade Jespersenje podelio/la utisakпре 9 месеци
👍Vredna čitanja
💡Poučna
🎯Vredna čitanja

Virkelig god. Alle arbejdsgivere/tagere skulle læse den👍🏻

Liselotte Nissen Thomasen
Liselotte Nissen Thomasenje podelio/la utisakпрошле године
👍Vredna čitanja

En bog der giver stof til eftertanke, et vigtig budskab vi alle nok bør lytte mere til👍

Trine Viborg
Trine Viborgje citiraoпрошле године
For hvor selvtilliden er knyttet til vores handlinger og resultater, er selvværdet forankret i vores identitet.
Ugo De Lorenzo Og Gitte Palsbøll
Ugo De Lorenzo Og Gitte Palsbøllje citiraoпре 2 године
I nuet har vi, fordi det går så hurtigt, meget svært ved at foretage den rette prioritering af vores handlinger. De døendes livstilståelser, som jeg beskrev i forordet, bør her give alvorligt stof til eftertanke for den måde, hvorpå vi danner vores børn og unge og forbereder dem til livet.
Vi lever hovedparten af vores liv som voksne, så forældreskab og uddannelse handler først og fremmest om at gøre vores børn klar til at ankomme til voksenlivet med et selvværd så stærkt og en selverkendelse så sund, at de – uanset om livets pendul svinger mod den mørke eller lyse side – formår at forblive tro mod sig selv og finde mening i tilværelsen. Vores ansvar som forældre, lærere og politikere er derfor at forsøge at skabe livsduelige børn. Ikke børn, der er dygtige til at gå til eksamen eller være på arbejdsmarkedet. For det er ikke det, livet handler om. Livet handler om at finde mening i det. Og det gør du ikke nødvendigvis, fordi du kan kvadratroden af noget som helst. Lad mig gøre det helt klart, at jeg ikke siger, at det ødelægger livskvalitet i egen ret for noget ungt menneske at lære at stave og læse og at gå til eksamen. Men det er og bliver sekundære færdigheder sammenlignet med evnen til at lede sig selv meningsfuldt gennem dit voksenliv. Og ideelt ankommer vores børn til voksenlivet med evnen til både det ene og det andet. Til at kunne tale tre fremmedsprog flydende, jonglere med de meste komplicerede matematiske ligninger og kende de væsentligste perioder i menneskehedens historie – og samtidig have integritet, livslyst og mening i tilværelsen. Men det første uden det sidste er nyttesløst. Og derfor er det sidste det vigtigste at mestre, mens det første er godt at kunne.
Jari Bo Leander
Jari Bo Leanderje citiraoпре 2 месеца
Mere end hver ottende dansker har som nævnt ifølge Sundhedsstyrelsen et dårligt mentalt helbred, mens World Health Organization (WHO) anslår, at over 300 millioner mennesker, svarende til 4,4 procent af verdensbefolkningen, lever i depression. Det gør depression til den største globale sygdomsbyrde målt på antal år levet med sygdom.
Bogforum 2019, Bookmate
Bookmate
Bogforum 2019
 • 69
 • 46
Leveregler, Bookmate
Bookmate
Leveregler
 • 8
 • 33
Filosofi, Lena Kromann
Lena Kromann
Filosofi
 • 13
 • 21
Faglitteratur , T
Evangelista
T Evangelista
Faglitteratur
 • 15
 • 14
Bøger 1, Helene Juul Jensen
Helene Juul Jensen
Bøger 1
 • 305
 • 9
bookmate icon
Jedna cena. Obilje knjiga
Ne kupujete samo jednu knjigu već celu biblioteku… po istoj ceni!
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)