da
Knjige
Mikael Bitsch,Søren Lange,Mette Bender

Spis dig fra overgangsalderen

Kan du spise dig fra overgangsalderen?

Ja, du kan spise dig fra hedeture, søvnbesvær og mange af de andre gener, som følger med.

Maden i denne bog er designet til kvinder midt i livet. Med bogen i hånden kan du slippe for hormonterapi og i stedet lære at skrue på en række elementer i kosten, så du spiser dig fra dine symptomer.

Bogen er både en kogebog og en håndbog og viser, hvordan du med særlige ingredienser i te, smoothies og madretter kan få det meget bedre. Uden bivirkninger. Råd og opskrifter fokuserer på at støtte og opbygge kroppen bedst muligt. Vejen er sund og grøn mad spækket med planteøstrogen, vitamin, protein og andre sunde stoffer. Planteøstrogener er særlige stoffer, som vikarierer for kroppens eget østrogen og bringer ro til et hormonsystem i oprør.

Der er opskrifter i lange baner, og der er lister og planer for, hvordan du kan ændre kosten skridt for skridt.

Du finder særlig hjælp til at styre hedeturene, få ro på søvnen og styre vægten. Der er også gode råd, hvis du lider af dårligt humør, dårlig hukommelse eller nedsat lyst til sex. Derudover finder du forslag til gennem maden at forebygge osteoporose og andre sygdomme, som lettere opstår fra nu af. Maden er komponeret til kvinder fra 40-års-alderen og op, men er også god og nærende for mænd og børn. Familien kan sagtens spise med. Velbekomme.
237 štampanih stranica
Vlasnik autorskih prava
Politikens Forlag
Prvi put objavljeno
2016
Godina izdavanja
2016
Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Utisci

 • Lis Orloff Matzen Schmidtje podelio/la utisakпре 4 године
  👍Vredna čitanja

  Den er meget inspirerende

Citati

 • Simonje citiraoпре 3 године
  ennem maden kan du få ro og balance i en krop, som i en eller anden grad er generet af de forandringer, som følger med overgangsalderen.
  Metoden er, at østrogenlignende stoffer i planter delvis kan erstatte eller vikariere for dit eget østrogen. Det vil sige, at stoffer i maden vikarierer for det østrogen, som du fra og med overgangsalderen producerer mindre og mindre af.
  Dette kapitel handler om planteøstrogener. Hvor de findes, hvordan de er blevet opdaget, og hvordan de virker. Kapitlet handler også om mælkesyrebakterier, som forstærker planteøstrogeners effekt. Og det handler om næringsstoffet bor, som får kroppens eget østrogen til at virke mere effektivt.
  Ud over planteøstrogen har du brug for almindelig sund mad med masser af grønt og fibre. Og du har særlig brug for få, men gode fedtstoffer og proteiner. Alt det kan du læse om i kapitel 2, se her.
  Erstat østrogen med planteøstrogen
  Kvindens krop er vant til store mængder østrogen. Når overgangsalderen starter, producerer kroppen mindre østrogen, og derfor opstår en række generende forstyrrelser. Det bliver sværere at regulere temperaturen, hvilket fører til hedeture. Det kan blive sværere at huske og at koncentrere sig, og for rigtigt mange bliver det sværere at få en god nattesøvn. Slimhinderne bliver sarte, lysten til sex kan svinde, og fedtet sætter sig nu mere på maven og mindre på hofterne.
  Der sker altså en lang række forandringer i kroppen, som næsten alle afspejler den store betydning, som østrogen hidtil har haft. Det er disse symptomer og reaktioner, som du kan dæmpe eller få til at forsvinde helt med plan
 • Peter Lyngby Kristiansenje citiraoпре 3 године
  n, og når kroppen producerer mindre østrogen, kan der opstå overskud af kolesterol
 • Peter Lyngby Kristiansenje citiraoпре 3 године
  kolesterol er en væsentlig byggesten i østrogen

Na policama za knjige

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)